Vi söker just nu efter en Kvalitets & Produktutvecklingsansvarig

Globe Foods vill kunna erbjuda marknadens bästa kött- och charksortiment och söker därför en Kvalitets & Produktutvecklingsansvarig

 

Den vi söker bör ha följande utbildning, erfarenhet och egenskaper:

 • Akademisk examen inom livsmedelsvetenskap eller liknande relevant utbildning
 • Erfarenhet av HACCP samt BRC-certifiering.
 • Relevant arbetslivserfarenhet från livsmedelsbranschen med liknande arbetsuppgifter som denna tjänst.
 • Kunskap om djur- och livsmedelsproduktion från jord till bord.
 • Kunskap om Livsmedelslagstiftning.
 • Kunskap om UHM-kriterier.
 • Vara flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • Ha en god datorvana.
 • Ha erfarenhet av att arbeta med DABAS, GS1 och Validoo.
 • Målinriktad med en vilja att ta sig an nya utmaningar samt förmåga att arbeta självständigt.

Tjänsten innebär följande:

 • Ansvara för Globe Foods Kvalitetsledningssystem och certifieringar såsom BRC Agents & Brokers och EKO certifiering.
 • Ansvara för produktutveckling där ambitionen är att ta fram marknadens bästa kött- och charksortiment.
 • Genomföra revisioner av befintliga och nya leverantörer.
 • Genomföra mikrobiologisk provtagning och övriga kontroller.

Vi kan erbjuda följande:

 • Ett ansvarsfullt jobb med omväxlande sysslor.
 • En konkurrenskraftig lön.
 • En möjlighet att arbeta med frågor såsom hållbar livsmedelsproduktion, djurvälfärd och ätkvalitet.
 • En trevlig arbetsmiljö i ett dynamiskt och snabbväxande livsmedelsföretag där beslutsleden är korta och effektiva.

Tillträde till tjänst ska ske snarast möjligt. Välkommen med din ansökan, bestående av personligt brev och CV, till marcus.josberg@globefoods.se.

 

Globe Foods AB är ett dynamiskt livsmedelsföretag som importerar animaliska kvalitetsprodukter från världens alla hörn. Vår slogan är ”Taste the World” och vi brinner för att tillgodose våra kunder med nya influenser och högkvalitativt kött från olika delar av världen. Företaget har blivit utsett till Årets Superföretag av PAR och Veckans Affärer tre år i rad. För mer information besök gärna vår hemsida www.globefoods.se.

Globe Foods blir medlem i Kött & Charkföretagen

Vi vill gärna meddela att vi under hösten har blivit medlemmar i Kött & Charkföretagen.

Vänligen se länk till pressmeddelande daterat den 30 oktober,

Globe Foods blir medlem i Kött & Charkföretagen

Pelle Halvarsson – ny medarbetare på Globe Foods

Globe Foods är idag mycket glada över att presentera vår nya Key Account Manager vid namn Pelle Halvarsson. Pelle har en gedigen erfarenhet av köttbranschen och har under de senaste åren arbetat inom Charkmansgruppen. Vi är övertygade om att Pelle kommer vara en stor tillgång för Globe Foods och vi ser nu fram emot att ytterligare höja servicegraden till våra kunder. Pelle tillträdde sin position den 1 november.

Kontaktuppgifter till Pelle är följande:

Email: pelle.halvarsson@globefoods.se

Mobil: +46 73 701 22 99

Vid frågor kontakta gärna undertecknad.

Med vänlig hälsning
Marcus Josberg

 

Sacha Söderholm – Ny medarbetare på Globe Foods

Globe Foods är idag mycket glada över att presentera vår nya Key Account Manager vid namn Sacha Söderholm. Sacha har en lång och gedigen erfarenhet av vår bransch och har bland annat arbetat på Danish Crown, Signal & Andersson och nu senast som Marknadschef på Delicious Food. Vi är övertygade om att Sacha kommer vara en stor tillgång i Globe Foods arbete att bredda sitt sortiment samt att ytterligare höja servicegraden till våra kunder. Förutom detta så kommer Globe Foods ha en mycket bättre närvaro i södra och västra Sverige i och med etableringen av ett kontor öster om Göteborg. Sacha kommer tillträda sin position från och med den 2 januari 2017.

Kontaktuppgifter till Sacha är följande:

Email: sacha.soderholm@globefoods.se

Mobil: +46 70 556 65 35

Vid frågor kontakta gärna undertecknad.

Med vänlig hälsning
Marcus Josberg

 

Globe Foods är nu BRC-certifierat!

Globe Foods kan med stor glädje meddela att vi från och med 24 Juni 2016 är certifierade enligt BRC Global Standard for Agents and Brokers. BRC står för British Retail Consortium och är idag en av de mest välkända standarderna inom livsmedel. För att uppnå en certifiering ställs höga krav rörande produktsäkerhet, lagenlighet och redlighet. Bland annat krävs ett systematiskt arbete med att identifiera och hantera risker som finns i livsmedel, så som sjukdomsalstrande bakterier eller allergener. På detta tillkommer även krav på kvalitetsledningssystem, spårbarhet och kontroll av underleverantörer. Både rutiner och dokumentation granskas på plats av en oberoende tredjepartsrevisor för att säkerställa en hög kvalitet på arbetet. Agents and Brokers är särskilt framtagen för att passa företag som inte själva producerar livsmedel och mycket tyngd läggs på att säkerställa att leverantörer har ett system för säkra livsmedel samt att minimera risken att bli utsatt för bedrägeri. Precis som övriga BRC standarder är Agents and Brokers godkänd av GFSI (Global Food Safety Initiative). Denna standard är fortfarande relativt ny på marknaden då den sjösattes under 2014 och Globe Foods blir nu ett av de första företagen i Sverige att certifieras.

Med BRC-certifieringen ger vi en garanti till våra kunder att de kan lita på oss rörande produktkvalitet och säkerhet. Vill ni veta mer om Globe Foods arbete med kvalitet är ni varmt välkomna att kontakta oss.

Vårt certifikat hittar ni nedan:

BRC

NOVILLO REAL – Nu även som ekologiskt och klimatkompenserat kött!

Globe Foods bygger vidare på det succéartade premiumköttet från Uruguay av märket Novillo Real och introducerar ett ekologiskt kött under samma varumärke och från samma land. Vi är oerhört stolta över att kunna presentera ett certifierat ekologiskt kvalitetskött från Uruguay som sammanlänkar god smak och kvalitet med omtanke för djur och miljö. Syftet är att leverera ett högkvalitativt kött som uppfyller restaurangens högt ställda krav om ett välsmakande och mört kött och samtidigt kunna garantera att djuret blivit uppfött på ett helt naturligt sätt med särskilda krav på djurvälfärd. Förutom att kunna erbjuda detta högkvalitativa, ekologiska kött från Uruguay går vi nu ytterligare ett steg och presenterar Sveriges första ekologiska och klimatkompenserade kött. Mer information om klimatkompensation återfinns under fliken KLIMATKOMPENSATION.

Globe Foods – Nu en designerad medlem i Kobe-samfundet!

Vi är mycket stolta att tillsammans med Fällmans Kött och Restaurang AG kunna presentera vårt medlemskap i ”the Kobe beef marketing & distribution promotion association” som gör att vi är en av de få utvalda i världen som kan tillhandahålla det äkta och certifierade Kobe köttet från Japan. I dagsläget finns det endast drygt 600 designerade medlemmar världen över och Globe Foods medlemsnummer är 613. Nedan en bild av den tjusiga Kobe-stayetten som tilldelats oss och här även en länk till den officiella hemsidan, http://www.kobe-niku.jp/index_en.php/index/view/id/117/

 

 

Globe Foods – Superföretag för femte året i rad!

Vi tycker det är mycket kul att meddela att vi blivit utsedda till Årets Superföretag av PAR och Veckans Affärer för femte året i rad.

Superföretagen är ett samarbete mellan PAR och Veckans Affärer, där PARs analytiker har tagit fram modellen för att identifiera Sveriges Superföretag.

Urvalet och rangordningen för att bli ett Superföretag baseras på de svenska aktiebolagens ekonomiska prestationer under de senaste fyra åren.

För mer information besök gärna http://www.par.se/lasvart/superforetagen/.

Paris – Nous sommes ici!

Globe Foods befinner sig denna helg i gastronomins huvudstad Paris, för att medverka vid en av världens största livsmedelsmässor, närmare bestämt SIAL. Mässan pågår mellan den 19 -23 oktober och besöks av ca 150 000 besökare som har 6 500 utställare från 105 olika länder att välja mellan.
Nedan en bild från vår uppladdning vid Triumfbågen.

2442

Ny kvalitetsansvarig på Globe Foods

Globe Foods är idag mycket glada över att presentera vår nya kvalitetsansvariga vid namn Madeleine Karlsson. Madeleine har tidigare arbetat som Livsmedelsinspektör på Stockholms Stad och har även under en kort period arbetat som kvalitetsstyrare på Hilton Food Group i Västerås. Hennes akademiska bakgrund består av en kandidatexamen i biologi samt en examen som Livsmedelsagronom från Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Vi är övertygade att Madeleine kommer vara en stor tillgång i Globe Foods arbete att tillhandahålla marknaden med säkra och nutidsanpassade livsmedelsprodukter av yttersta kvalitet.