Hjort

Hjortkött har de senaste åren blivit mer frekvent förekommande på restaurangernas menyer. Förklaringen till det beror förmodligen på att fler har fått upp ögonen för hjortköttets milda viltsmak i kombination med dess fina fibrer vilket ger ett mycket mört kött. På senare tid har även fler börjat använda hjortköttet som en grillprodukt vilket gör att det nuförtiden är en produkt som passar året runt.

Hjortköttet som vi saluför är kronhjort och kommer från Nya Zeeland, känt för sin vackra natur och bra förutsättningar för hjortuppfödning. Djuren är såklart frigående och uppfödda på gräs vilket ger ett mycket mört och välsmakande kött. Producenten bakom detta kronhjortkött heter Pure South och förutom att inneha en mycket hög livsmedelssäkerhetsstandard såsom BRC-certifiering och certifiering för ISO 22000:2005 så bedriver Pure South också ett mycket seriöst djurvälfärdsprogram. De program som följs är Farm Assurance, LTAP-program (Livestock Transport Accreditation Programme) och ”Five Freedoms”.

kronhjort

1. Bog
2. Ytterfilé, racks, filé
3. Stek, 4 cut
4. Baklägg
5. Framlägg