AACO-Wagyu


WAGYU– Är namnet på nötköttets motsvarighet till bilvärldens Rolls-Royce. Köttrasen Wagyu härstammar ursprungligen från Japan där KOBE-köttet är den mest kända bland gemene man. Anledningen till att det heter KOBE-kött är att rasen Wagyu traditionsenligt har fötts upp i KOBE och därför får endast Wagyukött med detta ursprung kallas för KOBE-kött. Wagyurasens popularitet gjorde dock att detta kött har exporterats med framgång till länder såsom Australien, Chile, Sverige och USA för att nämna några. Främsta kännetecknen för Wagyurasen är ett mycket marmorerat kött som innehåller en högre halt av Omega 3 och Omega 6 fettsyror samt en större halt av enkelomättade fetter i förhållande till mättade fetter.

AACO-WAGYU Det Wagyukött som vi marknadsför kommer från Australiens mest kända Wagyuproducent vid namn AACO. Rasen är en korsning mellan Wagyu och Angus och marmoreringsgraden är mellan 3-5 på en skala 0-12. Djurens slaktkroppsvikt är ca 350 kg och förutom att ströva fritt på betesmarker får de också en kontrollerad diet med de finaste sädesslag under ca 200 dagar.

  • Högrevshjärta, Wagyu Australien

    Artikelnummer: 6850
  • Bringa, Wagyu Australien

    Artikelnummer: 6851
  • Biff med kappa, Wagyu Australien

    Artikelnummer: 6852
  • Bogstek, Wagyu Australien

    Artikelnummer: 6853