Kobekött! – Världens mest exklusiva kött, ursprunget från Japan, kommer till Sverige.

Kobekött! – Världens mest exklusiva kött, ursprunget från Japan, kommer till Sverige.

Den 12 juli landar världens mest exklusiva nötkött, Kobeköttet från Japan, på Amsterdams flygplats för vidaretransport till Sverige. Köttimportören, Globe Foods, kommer vara en av de första i Sverige att marknadsföra detta kött som kommer finnas tillgängligt hos utvalda restauranggrossister och livsmedelsbutiker. Kobeköttet, som är ett skyddat varumärke och även är ett certifierat Kobekött, kännetecknas av följande kriterier:

–          Djuruppfödaren måste tillhöra Kobesamfundet och föda upp djuren i enlighet med dess strikt ställda krav.

–          Djuren måste vara födda och uppvuxna i Hyogo prefekturen i Kobe.

–          Djuren måste vara av den japanska svartrasen, även kallad Kuroge Wagyu.

–          Djuren ska antingen vara kvigor eller kastrerade tjurar med en ålder mellan 28-60 månader.

–          Måste komma från avkastningsgraden A-B samt ha en köttkvalitetsgrad mellan 4-5 och en marmoreringsgrad mellan 6-12.

– Vi tycker det är fantastiskt kul att, som kronan på verket av vårt breda kvalitetssortiment, kunna erbjuda denna produkt som är nötköttets Rolls- Royce och som inte har varit tillgänglig i Europa förrän nu säger företagets VD Marcus Josberg. Vidare så är det helt unika med detta kött, förutom dess otroliga mörhet och saftighet, att det innehåller en stor mängd omättade fetter vilket gör att köttet redan smälter vid 25 grader och ger en smaksensation till gommen.

Tillgången kommer dock vara ytterst begränsad men det kommer nog motverkas av det mycket höga priset som till slutkonsument kommer ligga på mellan 3000-5000 kr/kg beroende på styckningsdetalj och marmoreringsgrad.