Baconlindad Kyckling
2 port
2 kycklingfiléer från GlobeRED
1 pkt bacon
Salt
Svartpeppar
Rapsolja
Potatis
Timjan
Salt
Svartpeppar
Rapsolja
Balsamicosås:
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Flytande honung
Salt
Vitpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tvätta potatisen och dela den i klyftor, lägg dem i en ugnsfast form och blanda dem med rapsolja, flingsalt och svartpeppar samt torkad timjan. Ställ in potatisen i ugnen (tar minst 40 minuter).
3. Skär kycklingfiléerna i två delar och linda in varje del med bacon så att det täcker det mesta av filén. Lägg dem i en ugnsform med lite rapsolja i botten. Salta och peppra och ställ in i ugnen. Kolla dem ibland så att de inte vätskar sig för mycket, i så fall försök att hälla av så mycket av vätskan som möjligt så att baconen får färg men inte bränner fast i botten.
4. Blanda grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och koka ner några minuter. Smaka av med salt, peppar och honung.
5. Servera med en sallad.