Globe Select


Globe Select – Dedicated to Culinary Excellence, är ett varumärke som har som mål att bli klassledande i branschen. Mottot, Dedicated to Culinary Excellence, innebär att vi är hängivna att hitta förstklassigt, smakrikt och mört kött, tillräckligt bra för att tillfredsställa de kräsnaste smaklökarna och på så sätt kunna excellera i matlagningskonst.

Varuslag De produktgrupper som idag finns representerade under varumärket Globe Select är följande: Kalv, nöt, lamm och vilt. Ursprunget till dessa produkter är framförallt från tredje land såsom Nya Zeeland och Sydamerika men även från Holland. Tyngdpunkten ligger dock inte på ursprunget utan istället att köttet håller en tillräckligt bra kvalitet samt att det finns tillräckliga volymer att tillgå.

Kvalitet Den gemensamma nämnaren för produkterna från Globe Select är att allt fokus har ägnats åt att välja ut producenter som vi anser håller en särskilt hög kvalitet. Kriterierna för dessa producenter är att de i samverkan med bonden ser till att långsiktigt främja en djuruppfödning som kännetecknas av djurvälfärd och en speciellt sammansatt kost. Detta i kombination med den enskilde bondens omsorg borgar för att det är ett hantverk bakom varje köttbit.

Livsmedelssäkerhet & Certifiering Alla producenter som väljs ut för att representera varumärket Globe Select innehar de högsta certifieringar som finns inom livsmedelsbranschen. Dessa certifieringar är bland annat ISO 22000 samt BRC. BRC, står för British Retail Consortium och är den ledande livsmedelscertifieringen i världen. Denna certifiering reglerar kvalitet, livsmedelssäkerhet, operationella krav samt krav på att tillverkaren lever upp till diverse legala aspekter.

Varför Globe Select? Varför ska vi då välja Globe Select? Jo, i huvudsak på grund av köttets mycket goda och jämna kvalitet, vilket gör att kocken kan leverera samma förstklassiga rätter, varje dag, året runt.